dijous, de novembre 15, 2007

El nen dels malsons


Una vegada hi havia un nen que cada nit, quan anava a dormir, tenia un malson. Dimonis, monstres de tota mena, caigudes abismals, angoixes insuportables. En tenia un cada nit, puntualment, i es despertava suat, amb un crit ofegat a la gola, amb els ulls de sobte esbatanats a la foscor de l’habitació que compartia amb el seu germà petit.

Decidí no dormir més. Si no dormia no tindria malsons. Si no tancava els ulls, mai més tornaria a despertar-se amb la terror arrelada al cos. Es feu gran, visqué la seva vida com tothom, amb unes poques variants que li donaren individualitat, i no dormí mai més. Els malsons, però, no desaparegueren, s’acumularen dins seu, esperaren, pacients, amb la paciència de l’eternitat, a què el nen, l’home, l’avi, acluqués els ulls per darrera vegada.
.
.
I si teniu una estoneta, visiteu aquesta pàgina i jugueu una mica

7 comentaris:

ragnarok ha dit...

A vegades, per més que es vulgui, no es pot fugir del que ha de passar: els malsons, per la seva essència, poden esperar el temps que calgui, que acabaran trobant seu moment d'actuar.

Josep Maria Augé ha dit...

Molt freudià aquesta pinzellada de conte, Poeta...El maleït inconscient que sempre ens "acecha" esperant que estiguem desactivats per tal d'irrompre amb la màxima força possible...però que faríem sense malsons?Com expurgariem aquells pecats que en "vivo y en directo" no som capaços d'afrontar?

PD: Vols dir que aquesta web de l'arrós es fiable??

digue'm ariadna ha dit...

El nen decideix no dormir... no tindrà malsons, però... i els somnis?

Poeta per un dia ha dit...

Per tant, si el nen no dorm no té malsons, però és perd els somnis. D'altra banda, els malsons acaben sortint igualment més tard, a menys que el nen decideixi no morir. D'altra banda, els malsons són útils per expiar "pecats"... així, doncs, ja veig que he d'aconsellar al nen que es prengui un got de llet amb cola-cao, es tapi amb el nòrdic, i dormi. Tots els camins van cap al cingle però, alguna vegada, enlloc de caure, et poses a volar!! Gràcies pels vostres comentaris... **

samain ha dit...

I si no dorm, si més no, tindrà el gust dolç del Cola-Cao, l'escalfor del nòrdic, i pot pensar en cingleres i mars de boira.

Auryn ha dit...

I el record dels malsons que ja ha tingut? No seria conm repetir-los una vegada i una altra?

Petonets!!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

Els pitjors malsons són els que ens acompanyen quan estem desperts. D'aquests sí que és difícil deslliurar-se'n.