diumenge, de desembre 09, 2007

Another Raindog Walking the Blues

Com sol passar, l'any vell empeny el nou i el Tom Waits retorna a la meva vida, ara que fa poc més d'un any de la publicació del seu magnífic triple Orphans. Vull fer-vos-en partíceps, conscient com sóc de la desconeixença d'aquest personatge desencaixat de veu arrossegada, de la reticència lògica i natural a entrar a la seva música, dels prejudicis que la seva figura eclèctica pot suposar dins del mainstream de la música. Així, per si en teniu ganes, us deixo tres petites joies. La primera és un directe de On the Nickel, del seu disc Heartattack and Wine; la segona una peça tristíssima del Alice, anomenada Poor Edward; finalment, una actuació al show del David Letterman, amb entrevista posterior (que no té desperdici) i All the World is Green, del seu Blood Money. Espero que li doneu una oportunitat i que us deixeu captivar pel que, per mi, és un dels grans genis musicals de les darreres dècades. Com sempre, però, la vostra opinió pot divergir.






2 comentaris:

digue'm ariadna ha dit...

Coneixia poc de Tom Waits... m'ha agradat molt l'adaptació plàstica de Poor Edward: ombrívola i trista...
... Petonets

Anònim ha dit...

Ecce homo!

La versió penjada de "on the nickel" és la millor que he sentit d'ell en directe. És una genial. La resta, per suposat, també.

A www.tomwaitslibrary.com explica d'on prové el títol i algunes punts interessants de la lletra de "on the nickel".

Ja he consumit tot el Tom Waits - després d'escoltar "one from the heart" que em faltava. No obstant, i tal i com tu expliques bé company, torno a començar.

Strombonefisherbones o com s'escrigui... és l'inici d'aquell Tom Waits tan innovador i genial, i de la sonoritat que el defineix. Així que som-hi! I per més inri, la pàgina web a dalt indicada t'explica, cançó per cançó, paraula per paraula, quin significat li atribueix Waits, d'on ha tret la idea, i ho relaciona amb altres músics, artistes, personatges i escriptors.

Salut!

P.D: per cert, la 8a de l'Ateneu s'està maquetant. Preguem que disculpin les molèsties - com la renfe.