divendres, de juny 05, 2020

Caramels de llimona



Avui no he anat al cole. La mestra li ha dit a la mama que les classes estaven suspeses. Li ha enviat un missatge al mòbil. La mama s’ha enfadat molt. No sabia què fer amb mi. El papa ja havia marxat a treballar i la mama havia d’obrir la farmàcia. M’ha dit que m’afanyés a esmorzar i he anat a la farmàcia amb ella. Després ha vingut la iaia a buscar-me. La mama i la iaia han xerrat molta estona. Estaven preocupades. La mama sempre es posa molt vermella quan es preocupa. Semblava un pebrot, de vermella com estava. La iaia li ha dit que no patís, que segur que no passaria res. Llavors ha entrat un home a buscar medicaments i hem marxat amb la iaia. La mama li ha dit que no anéssim al camp de futbol. Que sobre tot no anéssim al camp de futbol.

Hem anat a comprar pa amb la iaia. La pastisseria estava plena de gent. Estaven molt enfadats per què s’havia acabat el pa. La pastissera ha dit que amb el que està passant ha vingut una dona i s’ha endut tot el pa que li quedava. Que anant bé no en podria fer més fins al migdia. Però la gent no marxava. Una àvia estava asseguda a la cadira del costat de la porta i es fregava els ulls amb el mocador. Em sembla que plorava. La iaia la coneixia, però no li ha volgut dir res.

Al sortir de la pastisseria hem anat al camp de futbol a veure la nau espacial. Hi havia tot el poble. És una nau molt gran, però molt lletja. Ahir a la nit ho vam veure a la tele. A la tele semblava més lluent. Avui semblava una cassola bruta. Segur que la mama l’hauria volgut posar dins del renta-plats. Són uns extraterrestres una mica deixats. Ahir a la tele vam veure com la nau baixava del cel. En sortia molt foc i molt fum. 

La iaia diu que té molta por. No entenc per què hi hem anat, al camp de futbol, si té tanta por. A més que la mama no volia que hi anéssim. Però hi ha anat tot el poble. Hi  havia l’alcalde i tot. L’alcalde no m’agrada gens. Sempre somriu. L’any passat em va donar un globus de color verd i em va voler fer un petó. La mama diu que cada quatre anys l’alcalde  regala globus i fa petons als nens i a les nenes. Avui no portava globus ni tampoc no feia petons. Estava amb altres senyors, tots amb corbata i posat seriós. La iaia ha dit que eren polítics. La iaia feia la mateixa ganyota que quan diu que ha entrat un escarabat per la finestra, a l’estiu. 

No passava res. Em començava a avorrir quan ha arribat l’Aina amb la Neus, la seva germaneta petita. La Neus va fer sis anys el més passat. Va fer una festa a casa seva i va convidar mitja escola. La mama diu que l’Aina i la Neus no són germanes del tot però no sé què vol dir amb això. La Neus volia anar a tocar la nau, però l’Aina li deia que no, que no ho veia que no es podia? La nau estava envoltada de tanques. Les mateixes que posen quan fan obres i no es pot passar per un carrer. També hi havia policies vigilant. Els policies sí que em fan por. La Neus tibava el braç de l’Aina per anar a tocar la nau. L’Aina li ha fet un crit i la Neus s’ha posat a plorar. La Neus no entén mai res de res.

Ahir a la tele van ensenyar com un home s’acostava a la nau i mirava de parlar amb els extraterrestres. Era un científic, van dir. Va estar molta estona plantat davant la nau. Portava tot d’estris amb els que feia sons i llums. Em penso que ho vaig veure en una pel·lícula això. Deu ser la manera com es parla amb els extraterrestres. Però els extraterrestres no van dir ni piu. La mama anava repetint ara sortiran, ara sortiran, però no van sortir. Se’n va anar a posar els plats al renta-plats i va dir que si sortien l’aviséssim, que no s’ho volia perdre. El papa roncava al sofà, amb l’ordinador portàtil a la falda. La mama s’enfada per què el papa treballa fins i tot després de sopar. La mama i el papa han discutit molta estona tot sopant. La mama volia agafar el cotxe i marxar a Tarragona. Però el papa deia que no podia deixar la feina així com així, i que no passaria res, i que si els extraterrestres fossin dolents, ja seríem tots morts. La mama li deia que no digués això davant meu, que no veus que espantaràs la nena. La nena sóc jo. Com que no passava res vam anar tots a dormir, jo més tard que els altres dies. La mama encara estava vermella quan va venir a fer-me un petó.

Avui només hi ha els policies, l’alcalde i els senyors de les corbates. Els polítics escarabats. La iaia diu que els científics són tots al pavelló poliesportiu. Segur que a la tarda tampoc no podré anar a patinatge. També haurien pogut baixar un altre dia els extraterrestres. M’agrada molt de patinar. A final de curs sempre fem una actuació i ens disfressem. L’any passat em vaig disfressar de Caputxeta Vermella. La mama i la iaia van aplaudir molta estona quan vam acabar l’actuació. El papa al final no va poder venir ja que treballava. Quan sigui gran no vull treballar. No és gens divertit.

Com que no passava res més la gent marxava cap a dinar. La iaia ha dit que tornaríem a passar per la pastisseria, a veure si ja tenien pa. L’Aina i la Neus han vingut amb nosaltres. L’Aina és tres anys més gran que jo i també va a patinatge. En sap molt, de patinar. La Neus ja no plorava i li ha dit a l’Aina que havia d’anar a comprar chuches. La botiga de chuches és al costat de la pastisseria, però no hi havia ningú, a la botiga de chuches. La iaia ens ha donat un bitllet de deu i ens ha dit que compréssim el que volguéssim. Ojalá baixessin cada dia els extraterrestres.

Hem comprat mores vermelles i negres, i també núvols. La Neus ens ha dit que els extraterrestres volien caramels de llimona. Que li han dit dins del cap.

1 comentari:

Dr. Zeyad Zaben ha dit...

Bona història 👍🏻💯