divendres, de maig 11, 2007

A Be Ce Dari (idea per a conte)

Hi havia una vegada un home que estava obsessionat amb l'abecedari. Quan anava a dinar al restaurant, sempre demanava primer l'amanida, després el café, a continuació l'entrecot i, ja per acabar, el flam. A casa seva es va fer contruir una extensa biblioteca, i seguint els passos d'un personatge de Sartre, llegia els autors per ordre estricte, iniciant les seves lectures amb Paul Auster i finalitzant-les amb Zoe Valdés. Sempre posava primer els discos d'Abba que els de ZZtop. La seva primera nòvia es deia Anna, i quan va conéixer la Xana li va proposar matrimoni ja que sospità que seria la dona de la seva vida, però li calgué divorciar-se per a casar-se, en segones núpcies, amb la Zaida. Fins el dia que li tocà morir-se i hagué de plantejar-se si fer-ho en un dilluns, un dimarts, un dimecres, un dijous, un divendres, un dissabte o un diumenge i, el que és més important, si oferir la seva ànima per tota l'eternitat a Déu o al Diable.

6 comentaris:

La dama del Nord ha dit...

Cachis, poeta, hi ha possibilitat que aquest conte tingui final feliç? en tot cas s'hauria de morir diumenge, que en termes cristians es el dia de la ressurrecció amb R. Entre Deu i Diable si passem a Satanas ho tenim mes fàcil. i entre el cel i l'infern surt perdent el bonhome, pero si posem el paradis i l'avern el bonnano hi sur guanyant (sempre i quan el cel sigui millor que l'infern, cosa que no sabem del cert). En tot cas sempre vencerà en lloc de fracassar, pero paradoxalement també perdrà en lloc de guanyar. I aixi podriem continuar fins demà. en el fons, en la vida, de la "a" a la "z" o de la "z" a la "a", sempre t'has de situar al terme mig. vol dir això al voltant de la "m"? quines paraules hi ha que comencin per "m"?

Poeta per un dia ha dit...

Una cerca al google, posant la lletra "m" com a motiu de cerca, ens dóna un total de 4.170.000.000 entrades. Així doncs, les possibilitats esdevenen gairebé infinites, senyoreta que sospira.

Josep Maria Augé ha dit...

Atenció dama, que després de la M ve la N, així que tot és possible...(però pensa que després de la N encara venen 12 lletres més) ;)

Gemma Puig Masip ha dit...

Osti poeta! Felicitats tanta lletra m'ha deixat astorada!! Quin dilema més gran si hagués d'organitzar-me la vida a partir de l'abecedari... bastant tinc amb tenir dualitat sexual aleshores sí que tindria un problema, ells i elles a la mateixa llista?? o cadascú dependria d'un nou abecedari!! Casum... me'n vaig a dormir, que demà he de matinar :P!

Xtonets!!

La dama del Nord ha dit...

Cert antitot, pero si vols trobar l'equilibri, un punt mig en la teva vida, la lletra que esta el mig es la "m", si surts d'aqui ja la balança no acaba d'estar del tot equilibrada. per tant la felicitat del nostre personatge es fer sempre coses que comencin per la m, i tal com diu el poeta n'hi ha milions. si vols portar al vida als extrems i estar sempre amb alts i baixos, doncs tenim la A y la Z que paradoxalment també n'hi ha milions. i entremig de tot aixo, milions de possibilitats mes. bufff quin agobio.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.